Shopping

Beste terrasverwarmer volgens Consumentenbond & Top 10

Door site-redactie - Prijs-update: 05 december 2019 -

Beste terrasverwarmer

Wij houden je met dit artikel op de hoogte als de Consumentenbond of andere testorganen terrasverwarmers gaan testen. Hieronder vind je de beste terrasverwarmers (beste heater) van dit moment, plus onze redactiekeuze. Wij helpen je met de beste keus. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de beste terrasverwarmers van afgelopen jaar en wat zijn de beste terrasverwarmers van dit moment? Wij laten het je als onafhankelijke partij zien. In dit artikel passen wij elke dag alle terrasverwarmer prijzen voor je aan zodat jij eenvoudig kan zien welke shop de beste aanbieding en voorraad heeft. Met onze populaire prijsvergelijker vergelijken wij elke dag alle prijzen en voorraden. Bekijk hieronder de top 10 beste terrasverwarmers (top 10 heaters) maar kom je er niet uit of twijfel je nog? Dan kan je eenvoudig via onze keuzehulp snel je eigen keuze bepalen. Wel zo handig.

Snelmenu

Beste terrasverwarmer 2019 top 10

Bekijk hieronder de meest populaire terrasverwarmer van dit moment. Wij houden elke dag voor je actueel; terrasverwarmer Top 10, verkoopkanalen, voorraden en prijzen. De terrasverwarmers die hieronder staan zijn het meest populair en staan in volgorde van nieuw naar oud.

Top nr. 1

icon: Sunred Indus 2100 - te koop vanaf: 279,-

Sunred Indus 2100

Meerdere verkopers
€ 279,-
Top nr. 2

icon: Sunred Gemma 1500 - te koop vanaf: 88,99

Sunred Gemma 1500

Meerdere verkopers
€ 88,99
Top nr. 3

icon: Heatstrip THD3200EU - te koop vanaf: 599,-

Heatstrip THD3200EU

Meerdere verkopers
€ 599,-
Top nr. 4

icon: Eurom Flameheater 9000 - te koop vanaf: 175,-

Eurom Flameheater 9000

Meerdere verkopers
€ 175,-
Top nr. 5

icon: Eurom Golden 1800 Comfort RC - te koop vanaf: 75,-

Eurom Golden 1800 Comfort RC

Meerdere verkopers
€ 75,-
Top nr. 6

icon: Eurom Golden 1300 Comfort - te koop vanaf: 56,95

Eurom Golden 1300 Comfort

Meerdere verkopers
€ 56,95
Top nr. 7

icon: Eurom Q-time 2000S - te koop vanaf: 37,-

Eurom Q-time 2000S

Meerdere verkopers
€ 37,-
Top nr. 8

icon: Eurom THG14000 - te koop vanaf: 115,-

Eurom THG14000

Meerdere verkopers
€ 115,-
Top nr. 9

icon: Eurom Golden 2500 Shadow - te koop vanaf: 175,15

Eurom Golden 2500 Shadow

Meerdere verkopers
€ 175,15
Top nr. 10

icon: Eurom Golden 2000 Shadow - te koop vanaf: 159,-

Eurom Golden 2000 Shadow

Meerdere verkopers
€ 159,-
1

1. Sunred Indus 2100

Verwarm terrassen met veel wind met de Sunred Indus 2100 Staand. Het verwarmingselement is vrijwel niet windgevoelig, waardoor je de terrasverwarmer ook gewoon op winderige plekken neerzet.

Top Product:
Verwarmingsbereik: 21
Afstandsbediening meegeleverd:
Waterbestendig:
Vermogensbereik: 900 - 2100
2

2. Sunred Gemma 1500

Met een opstarttijd van een luttele 5 seconden zit je er snel warmpjes bij met de Sunred Gemma 1500 Zwart terrasverwarmer. Deze 1.500 watt heater weegt slechts 2 kilogram, heeft een diameter van 42,5 centimeter en is zeer eenvoudig op te hangen.

Top Product:
Verwarmingsbereik: 14
Afstandsbediening meegeleverd:
Waterbestendig:
Vermogensbereik: 1500
3

3. Heatstrip THD3200EU

De Heatstrip THD3200EU straalt geen rood licht uit waardoor je geen last hebt van onnodige verlichting. De heater is voorzien van een gepoedercoate, aluminium behuizing en is slechts 4,8 centimeter dik waardoor hij vrijwel overal op te hangen is.

Top Product:
Verwarmingsbereik: 22
Afstandsbediening meegeleverd:
Waterbestendig:
Vermogensbereik: 3200
4

4. Eurom Flameheater 9000

Met de Eurom terrasverwarmer van het type Flameheater verleng je de gezellige zomeravonden op je terras. De gas terrasverwarmer heeft een Turbo-top die de warmte van de vlam omzet in stralingswarmte.

Top Product:
Verwarmingsbereik: 50
Afstandsbediening meegeleverd:
Waterbestendig:
5

5. Eurom Golden 1800 Comfort RC

Een keuze voor de Eurom terrasverwarmer van het type Golden 1800 Comfort RC elektrische terrasverwarmer is een keuze voor gemak en comfort. Zo zet je de heater met de afstandsbediening vanuit je luie stoel op stand-by.

Top Product:
Verwarmingsbereik: 16
Afstandsbediening meegeleverd:
Waterbestendig:
Vermogensbereik: 1800
6

6. Eurom Golden 1300 Comfort

De Eurom Golden 1300 Comfort heeft een maximum bereik van 10 m² en is dan ook prima geschikt voor het balkon of de wat kleinere tuin. Je monteert hem simpelweg aan de wand en geniet het hele jaar door van de heerlijke warmte die zijn Golden Tube-lamp afgeeft.

Top Product:
Verwarmingsbereik: 10
Afstandsbediening meegeleverd:
Waterbestendig:
Vermogensbereik: 1300
7

7. Eurom Q-time 2000S

De Eurom terrasverwarmer van het type Q-time 2000S is 202 centimeter hoog. Zet deze warmtehouder op je terras, balkon of in de serre en geniet van de warmte die hij afgeeft.

Top Product:
Verwarmingsbereik: 14
Afstandsbediening meegeleverd:
Waterbestendig:
Vermogensbereik: 1000 - 2000
8

8. Eurom THG14000

Een gasheater die een flink gedeelte van je open terras verwarmt? Dat is de Eurom THG14000 Zwart. Deze eenvoudig te bedienen heater heeft namelijk een variabele gascontrole waarmee de terrasverwarmer een warmtebereik behaalt tot maximaal 50 m².

Top Product:
Verwarmingsbereik: 50
Afstandsbediening meegeleverd:
Waterbestendig:
9

9. Eurom Golden 2500 Shadow

De Eurom Golden shadow 2500 is de perfecte terrasverwarmer voor de koudere zomeravonden. Door de 2500 wattage in zich kan de Eurom Golden shadow het terras goed en snel verwarmen.

Top Product:
Verwarmingsbereik: 22
Afstandsbediening meegeleverd:
Waterbestendig:
Vermogensbereik: 1250 - 2500
10

10. Eurom Golden 2000 Shadow

Met de Eurom Golden Shadow 2000 weet je zeker dat je er warmpjes bijzit als de voorjaarsavonden nog een beetje fris zijn. Deze elektrische heater met Golden Shadow low glare verwarmingselement verwarmd een ruimte van ongeveer 20 meter rondom de heater en zorgt er dus zo voor dat er intense warmte ontstaat, zonder dar er een rood licht wordt afgegeven.

Top Product:
Verwarmingsbereik: 20
Afstandsbediening meegeleverd:
Waterbestendig:
Vermogensbereik: 1000 - 2000

Keuzehulp terrasverwarmers

Hoe kies ik de beste terrasverwarmer?

Terrasverwarmers zijn er in vele soorten met allerlei verschillende specificaties. Het kan dus best lastig zijn om de juiste terrasverwarmer voor jouw situatie te kiezen. We helpen je graag een eindje op weg.

De beste terrasverwarmer hangt af van jouw situatie

Wat de meest geschikte terrasverwarming is voor jou hangt af van jouw specifieke situatie en natuurlijk je wensen. Voor elke situatie is er dus een geschikt toestel, maar hoe vind je die? Hieronder noemen we de belangrijkste factoren waarop je kunt letten bij het vinden van de beste terrasverwarming.

In het kort

Kijk voordat je een terrasverwarmer aanschaft goed na hoe groot het oppervlak is dat je wilt verwarmen. Houd daarnaast rekening met het feit dat de wind een sterke invloed heeft op de warmte-intensiteit van een terrasverwarmer. Ook heb je de keuze voor gas of elektrisch en of je een staande of hangende terrasverwarmer neemt. Bekijk hier alle terrasverwarmers, met keuzehulp en aanbiedingen

Soort en grootte van je terras

Van groot belang bij het kiezen van terrasverwarming is of je een open of het een afgesloten het terras is. Is het bijvoorbeeld een overkapping met drie of vier open zijden, of is het geheel afgesloten van de buitenlucht met wanden aan alle zijden?

Bij een geheel afgesloten terras werken terrasheaters met een lange golf het beste. Deze warmen de lucht op en kunnen zo de hele ruimte aangenaam warm maken. Een ander voordeel is dat dit soort heaters weinig tot geen licht geven. In gesloten ruimtes zijn gasheaters uiteraard niet te gebruiken, vanwege het verbruiken van zuurstof.

Als een terras minder goed afgesloten is, is een terrasheater met korte golf aan te raden. Deze geven zogenaamde stralingswarmte: alle oppervlaktes die straling ontvangen worden warm. Deze warmte - vergelijkbaar met zonnewarmte - verwaait niet, in tegenstelling tot de convectiewarmte van lange golf-heaters. Zowel gas- als elektrische terrasverwarmers zijn in een open ruimte te gebruiken.

Een fout die veel mensen maken, is dat ze een vermogen zoeken bij de volledige omtrek van hun tuin. Maar over het algemeen gebeurt het niet vaak dat iemand zijn of haar hele tuin wil verwarmen. Heb je een vaste zithoek in je tuin? Dan is het waarschijnlijk dat je alleen je zitgedeelte wil verwarmen. Hierdoor wordt het warmtebereik dat je nodig hebt minder groot. Dat scheelt in vermogen en kosten.

Gas of elektrisch?

Je kunt kiezen tussen een terrasverwarmer op gas op of op elektriciteit.
Elektrisch terrasverwarmers
Terrasverwarmers op elektriciteit zijn goedkoper in gebruik en verwarmen de gewenste plek gerichter. Daarentegen biedt een elektrische terrasverwarmer je geen draadloze vrijheid. Bekijk hier alle elektrisch terrasverwarmers en aanbiedingen

Gas terrasverwarmers
Gas terrasverwarmers zijn mobiel waardoor je geen last hebt van snoeren en verwarm je oppervlakten in meerdere richtingen. Ook geven gas heaters weinig licht, maar toch veel warmte. Daarentegen is het gebruik van gas is duurder dan het gebruik van elektriciteit. Ook kun je een terrasverwarmer op gas niet in een afgesloten ruimte gebruiken. Bekijk hier alle terrasverwarmers op gas en aanbiedingen

Staand of hangend?

Bij de keuze in heaters moet je rekening houden of je de terrasverwarmer wilt ophangen of dat je liever een stand model kiest.

Staande terrasverwarmers
Het grote voordeel van een staande terrasverwarmer is dat je deze kunt verplaatsen en dat deze rondom warmte geeft. Onder de staande terrasverwarmers vallen de bekende paddenstoel-modellen, maar ook flameheaters en loungeheaters. Flameheaters hebben een zichtbare vlam en zorgen naast warmte ook voor de nodige sfeer. Lounge heaters zijn speciaal ontworpen voor bij een loungeset. Ze geven namelijk warmte af op zithoogte. Een nadeel van staande terrasverwarmer is dat ze vrijwel altijd in het zicht staan en lastiger op te bergen zijn, vanwege hun omvang. Bekijk hier alle staande terrasverwarmers en aanbiedingen

Hangende terrasverwarmers
Een hangende terrasverwarmer is eenvoudig te monteren aan de wand of het plafond. Hierdoor neemt hij geen extra ruimte in en heb je hem altijd paraat. Onder de hangende terrasverwarmers vallen de ronde 'partytent heaters' die je via een koord op kunt hangen en die warmte recht naar beneden stralen en de bekende langwerpige modellen die meestal aan de wand, maar eventueel ook aan het plafond te bevestigen zijn. Plafondheaters stralen wel alleen warmte uit naar beneden. Bekijk hier alle hangende terrasverwarmers en aanbiedingen

Aanschafkosten

In het algemeen zijn heaters op gas duurder dan elektrische in aanschaf en door de bijkomende montagekosten. Elektrische terrasverwarmers zijn goedkoper om te laten installeren, de handige klusser kan dit zelf. Houd er wel rekening mee dat een stroomgroep met voldoende vermogen beschikbaar moet zijn.

Bij elektrische heaters is de warmtelamp het duurste onderdeel. Goede warmtelampen hebben een lange levensduur en lage lichtopbrengst, maar zijn ook duurder. De prijs van een terrasverwarmer wordt bepaald door de kwaliteit van de lamp, de behuizing en extra functionaliteiten als dimmen en afstandsbediening.

Vast of mobiel

Vaste terrasverwarming is vaak gemonteerd aan wand of plafond is de beste oplossing voor die plekken waar je vaak buiten zit, zoals een vast terras. Een vaste terrasverwarming is eenvoudig in gebruik en kan zorgvuldig geplaatst worden voor optimaal comfort en rendement.

Gebruikt je de terrasheater minder vaak, en ook niet altijd op dezelfde plek? Dan is een patioheater, vrijstaande elektrische heater of partytentheater meer geschikt. Deze heaters zijn makkelijk te verplaatsen en goed te gebruiken voor bijvoorbeeld feestjes en ander minder frequent gebruik. Een patioheater is het meest mobiel: deze werkt namelijk op een gasfles en kan overal worden ingezet. Je hebt dus geen stroompunt in de buurt nodig.

Lichtopbrengst

Bedenk of je het storend vindt als de terrasverwarming licht geeft. Kortegolf heaters geven altijd licht, de hoeveelheid licht verschilt per type lamp. Als je terrasverwarming wilt die helemaal geen licht verspreidt, kunt u kiezen voor een donkerstraler.

Moet ik rekening houden met de wind?

Wind heeft inderdaad invloed op de warmte-intensiteit van een heater. Zo hebben sommige terrasverwarmers een hoge windgevoeligheid. Bij deze heaters verwaait de warmte sneller door de invloed van de wind dan bij terrasverwarmers met een lage windgevoeligheid. Bij terrasverwarmers met een lage windgevoeligheid heeft de wind dus bijna weinig invloed op de warmte.

Top 3 terrasverwarmer merken

Welk merk maakt de beste terrasverwarmer? Dit zijn de meest gangbare en best verkopende terrasverwarmer merken op dit moment:

 • 1. Eurom terrasverwarmers
 • 2. Sunred terrasverwarmers
 • 3. Heatstrip terrasverwarmers

Welke terrasverwarmers staan volgens anderen in de top 10?

Bekijk hieronder de top 10 terrasverwarmers lijsten die wij voor je hebben verzameld.Tip een ander en deel eenvoudig dit artikel!

Shops in the Spotlight

Voordelig geprijsd

Meer voordeel

Populaire producten
Met handige prijsvergelijker

Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

Vergelijk alle prijzen