Tips

Snelle elektrische fiets? Alles over over Speed Pedelecs e-bikes

Door site-redactie - Prijs-update: 22 november 2019 -

Dit moet je weten over Speed Pedelecs

Speed Pedelecs zijn elektrische fietsen met een zeer hoge snelheid, tot een ondersteuning van 45 kilometer per uur. Bij het fietsen op een Speedelec moet je rekening houden met speciale regels. Sinds januari 2017 vallen de Speed Pedelecs onder de bromfietsers. Hierdoor mag je fietsen op de rijbaan, draag je een helm en ben je verplicht om een geel kenteken aan te vragen.

De snelheid & trappen

Met een Speedelec fiets je rond de 40 of 45 kilometer per uur. Om de snelheden van 40 á 45 kilometer per uur te bereiken moet je zeker meetrappen. Een Speed Pedelec is een snellere versie van een normale elektrische fiets. Bij beide modellen word je elektrisch ondersteund, je moet dus wel meetrappen om vooruit te komen.

Het dragen van een helm

Sinds januari 2017 vallen de Speed Pedelecs onder de bromfietsers. Daarom is het verplicht om een helm te dragen.

De actieradius

De actieradius is afhankelijk van het merk, de motor en het accutype. Over het algemeen gaat een speedelec ruim 50 tot 100 kilometer mee op een volgeladen accu. 

Waar fiets ik?

Je bent verplicht om op het fietspad, bromfietspad of de rijbaan te rijden. Uiteraard is het belangrijk om rekening te houden met de verkeersregels. Binnen de bebouwde kom rijd je maximaal 30 kilometer per uur, buiten de bebouwde kom is dit 40 kilometer per uur en op de rijbaan 45 kilometer per uur. 

Met welke extra kosten moet ik rekening houden?

De kosten van het inschrijven bij de RDW, het kenteken en het op naam stellen kost bij elkaar €99,00. Houd dus rekening met deze extra kosten bij de aanschaf.

 

Wetgeving Speed Pedelecs

De Speed Pedelecs gaan een stuk sneller dan gewone e-bikes. De sportieve e-bike ondersteunt tot 45 kilometer per uur, terwijl een normale e-bike tot 25 kilometer per uur gaat. De regels zijn sinds 2017 flink aangescherpt, waardoor de Speed Pedelecs nu onder de bromfietsers vallen.

Wat zijn de regels?

  1. Je draagt een helm
  2. Je bent minimaal 16 jaar oud
  3. Je hebt een bromfietsrijbewijs (AM) of een autorijbewijs (B)
  4. Je hebt een WA-verzekering afgesloten
  5. Je hebt een geel kenteken op je fiets


Aantal Speed Pedelecs e-bikes

Elektrische fietsen met hoge snelheid

Speed Pedelecs zijn elektrische fietsen met een zeer hoge snelheid, tot een ondersteuning van 45 kilometer per uur.

Hieronder een paar Speed Pedelecs aanbiedingen

meer Speed Pedelecs

Tip een ander en deel eenvoudig dit artikel!

Shops in the Spotlight

Voordelig geprijsd

Meer voordeel

NEW De beste e-bike?
Wij hebben 4 tests voor je

Wij laten je ook gelijk alle prijzen zien met onze handige prijsvergelijker

Wat is de beste elektrische fiets 2019 volgens de RAI Vereniging? De beste elektrische fietsen 2019 volgens de Fietsersbond, Consumentenbond en Telegraaf Wat is de beste elektrische fiets 2019 volgens AD en Fietstest? Wat is de beste elektrische fiets 2018 volgens de Consumentenbond?