Shopping

Beste elektrische fietsen 2018 volgens de Consumentenbond

Door site-redactie - Prijs-update: 23 januari 2020 -

Welke elektrische fiets adviseert de Consumentenbond?
Nederland is een land van wind en regen, geen ideaal weer om met de fiets naar je werk te gaan. Steeds meer mensen zien daarom de voordelen in van een elektrische fiets. De Consumentenbond heeft voor je uitgezocht welke elektrische fiets De Beste is en welke elektrische fiets de Beste Koop label mag dragen. De Consumentenbond heeft 37 fietsen van verschillende merken onder de loep genomen, zoals Batavus, Sparta, Giant, Flyer en Gazelle. De tests zijn uitgevoerd op de damesvariant (elektrische fiets zonder tussenstang), aangezien deze het meest worden verkocht. Dit is te danken aan de immense populariteit onder scholieren. Goed om te weten is dat de technische kwaliteiten voor zowel de dames- als de herenfietsen gelijk zijn.

Het onderzoek gebeurt volgens een vast testprogramma waarin elke fiets op dezelfde manier gekeurd wordt. Er is vooral gelet op de elektrische ondersteuning en de verschillende rij-eigenschappen van de modellen. Tijdens deze uitgebreide test kan de fiets verschillende punten verdienen die aan het eind van de test doorberekend worden in een rapportcijfer.

Elektrische fiets Beste koop & Beste uit de test

Uit deze tests zijn uiteindelijk twee winnaars gekomen. Een Beste koop; deze fietsen hebben een goede kwaliteit voor een redelijke prijs en een Beste uit de Test; deze heeft de beste kwaliteit.

Snelmenu

Beste Koop: Cortina E-U1

De Cortina E-U1 heeft naast een 7-versnellingsnaaf ook een voorwielmotor. De mening over een voorwielmotor is per persoon verschillend maar dit soort motoren staan bekend dat ze erg stil zijn. De e-bike heeft een krachtige ondersteuning die goed van pas komt tijdens verschillende omstandigheden. Daarnaast kom je een heel eind op één enkele acculading. Jammer genoeg ontbreekt een extra vering en een snelheidsmeter had wel handig geweest. Maar dankzij deze prijs-kwaliteitverhouding ontvangt deze degelijke Cortina E-U1 elektrische fiets het predicaat; Beste Koop.

icon: Cortina E-U1 N7 2018 Dames - te koop vanaf:  1.259,-

Cortina E-U1 N7 2018 Dames

Fietsenwinkel.nl

€ 1.259,-

Cortina E-U1 N7 2018 Dames

REVIEW 9.2
icon: Cortina E-U1 N7 2018 Dames - te koop vanaf:  1.259,-
icon: Cortina E-U1 N7 2018 Dames  - te koop vanaf:  1.259,-icon: Cortina E-U1 N7 2018 Dames  - te koop vanaf:  1.259,-icon: Cortina E-U1 N7 2018 Dames  - te koop vanaf:  1.259,-
Fietsenwinkel.nl

Beste Koop Consumentenbond 2018 - De Cortina E-U1 is Cortina's splinternieuwe e-bike met een krachtige Bafang voorwielmotor. Daarmee is de fiets perfect geschikt om de lange fietstocht te overbruggen of het overvolle openbaar vervoer te omzeilen.

Modeljaar: 2018
Fabrikantcode: Cortina E-U1
Best beoordeeld: Beste Koop Consumentenbond 2018
Motortechniek: Bafang
Maximale snelheid met ondersteuning: 25
Maximale actieradius: 250
Uitneembare accu:
Type accu: Lithium-ion

Beste uit de Test: Giant Prime E+ 1

De Giant Prime E+ 1 elektrische fiets is voor de tweede keer als beste uit de test gekomen. Het model is ten opzichte van zijn voorloper op vele punten aangepast. Het is goed te verklaren waarom deze fiets deze prijs in de wacht heeft gesleept, hij heeft een krachtige en stille Yamaha-middenmotor en een soepele 8-versnellingsnaaf. Perfect voor lange afstanden met heuvels. De standaard accu heeft maar liefst 500 Wh, en biedt dan ook een grote actieradius bij de sterkste ondersteuning. Daarnaast is de fiets voorzien van goede verlichting en voorvork- en zadelpenvering. Helaas is het display niet afneembaar en is het contrast wat matig.NEW De beste e-bike?
Wij hebben 4 tests voor je

Wij laten je ook gelijk alle prijzen zien met onze handige prijsvergelijker

Wat is de beste elektrische fiets 2019 volgens de RAI Vereniging? De beste elektrische fietsen 2019 volgens de Fietsersbond, Consumentenbond en Telegraaf Wat is de beste elektrische fiets 2019 volgens AD en Fietstest? Wat is de beste elektrische fiets 2018 volgens de Consumentenbond?